Referenser

Ventilator Lab inreder Livsmedelsverkets nya laboratorielokaler!

När Livsmedelsverket flyttar in i sina nya lokaler 2020/2021 är det Ventilator Lab som står för större delen av de nya laboratoriernas inredning. Vasakronan håller just nu på och uppför en ny fastighet, Celsius, för Livsmedelsverkets räkning i Uppsala Science Park. Fastigheten kommer innehålla kontor och laboratorier på en yta av 8 300 kvm, varav 2 735 består av laboratorier.  Uppsala Science Park räknas som en av Sveriges främsta innovationsmiljöer.

Uppdraget för Ventilator Lab startar i slutet av januari med leverans av inredning och skyddsventilation till ett sk provrum. Provrummet syftar till att få de olika underentreprenörerna inom olika teknikområden, vs, ventilation, el, styr och regler samt Ventilator labinredning och skyddsventilation att samverka enligt ett givet installationsschema.

Etapp ett går igång i april med leverans och montage av installationsbunden inredning som diskbänkar, dragskåp, dragbänkar, ventilerande kemikalieskåp m m.

Etapp två startar under hösten 2020 med leverans och montage av laboratoriebord, överskåp, högskåp m m.

Hela uppdraget för Ventilator Lab beräknas vara klart 2020-12-31.

– Det här är ett stort och spännande uppdrag åt en ny och viktig beställare. Vårt mål är att leverera och montera, i rätt tid med rätt kvalitet, i varje uppdrag. Det ska vi göra här också, säger Yeliz Akdag, projektledare på Ventilator Lab.

Livsmedelsverket är Sveriges expert- och centrala kontrollmyndighet på livsmedelsområdet. De arbetar på regeringens och riksdagens uppdrag och i konsumenternas intresse.