Vår vision

Vårt bemötande, kunskap och kvalitet skapar långsiktiga relationer

Om oss

Inget företag överlever och fortsätter utvecklas i över åttio år i en extremt konkurrensutsatt bransch utan starka idéer, hög teknisk kompetens och stora ambitioner. Nöjda och återkommande kunder har alltid varit ryggraden i Ventilators verksamhet. Att påstå att vi alltid arbetar långsiktigt känns därför inte som någon överdrift.

Dagens moderna Ventilator består av tre teknikenheter:

Ventilator Luftbehandling är ett ledande företag inom sitt affärsområde. Sven Romedahls revolutionerande uppfinning (mekanisk bostadsventilation) har utvecklats till dagens mer effektiva och flexibla ventilationslösningar som t ex FTX-ventilation. FTX ger en mycket mer kontrollerad tillförsel av tilluft och evakuering av frånluft. Eller VAV-system (Variable Air Volume) som skapar luftflöden, vilka kan regleras efter rumstemperatur, koldioxidhalt eller personnärvaro.

Ventilator Renrum har en lång och bred erfarenhet av rum med förhöjda renhetskrav inom olika branscher (sjukvård, elektronik- och läkemedelsindustrin m. fl.) och erbjuder byggnation av renrum, konsultation och produkter anpassade för renrum. Ventilator har en djup kunskap gällande GMP för läkemedelstillverkning och validering/kvalificering av renrum.

Ventilator Laboratorieinredning och skyddsventilation erbjuder helhetslösningar i form av produkter och tjänster till sjukvårds- och forskningsenheter och har stor vana av att arbeta tillsammans med kunden för att designa och konstruera den bästa lösningen för laboratorieverksamhet. I affärsområdet ingår också försäljning av laboratorieutrustning som säkerhetsbänkar, klimatskåp, klimatrum m m.
Samverkande entreprenader

Det primära i en fastighet i dag är installationerna. De fungerar bara optimalt om de installeras av människor i samverkan. Företagsgruppen Energivärden är vana att arbeta i samverkan mellan de olika företagens teknikområden och se till att kvalitet och leveranssäkerheten i ett uppdrag uppfylls.

Företagsgruppen Energivärden

Ventilator och dess tre teknikenheter ingår i Företagsgruppen Energivärden tillsammans med Styrvärden, Carls Elektriska och Carl Hansons Rör & Värme. Energivärden tillför administrativa stödfunktioner samt finansiering. Företagsgruppen Energivärden är verksamma i hela Storstockholm och består av ca 200 medarbetare.
Skolinredning

Frågor & svar

Hur långa leveranstider har ni på labinredningsprodukter? 

Eftersom vi tillverkar alla våra produkter så har vi leveranstider mellan 3-5 arbetsveckor. 

Har ni validering/commissioning i samband med renrumsbyggnation? 

Ja, vi utför olika typer av renrumstester och valideringstjänster såsom lufttekniska mätningar, partikelräkning, mikrobiologisk luftprovtagning m.m.

Ja, vi har egna montörer och egen serviceorganisation för alla tre teknikområden. 

Vi installerar i alla typer av byggnader med både utförande- och totalentreprenad. Erfarna projektledare och egna montörer säkerställer kvaliteten

För både Renrum och Lab har vi tre olika prisklasser. 

Ventilators system för renrum är utformat för att uppfylla hygienisk design i enlighet med SS-EN-ISO-14644 och EU cGMP 

RENRUM – Exclusive 

RENRUM – Medium 

RENRUM – Light 

Väggar och tak utgörs av ett panelsystem anpassad för renrum/kontrollerade miljöer 

Materialen i renrummen är valda för att tåla rengöring med konventionella rengöringsmedel vanligt förekommande i renrum såsom etanol (70%), sporicida medel, väteperoxid, mm. 

De pulverlackerade ytskikten skapar släta, icke porösa, täta och jämna ytor som inte avger partiklar. Renrumssystemets material är oorganiskt och dess exponerade ytor förebygger mikrobiologisk växt och vidhäftning. 

För både Renrum och Lab har vi tre olika prisklasser. 

LAB Innovator – frihängande inredning 

LAB Laborator – Klassiska inredningen 

LAB Educator – Sockelbunden inredning. 

 

Begär offert för prisförslag på din laboratorieinredning.

Hittade du inte svar på din fråga?

Offertförfrågan

Vänligen fyll i produkt och speciella önskemål så återkopplar vi till dig för en offert.