Vår vision

Vårt bemötande, kunskap och kvalitet skapar långsiktiga relationer

Om oss

Inget företag överlever och fortsätter utvecklas i över åttio år i en extremt konkurrensutsatt bransch utan starka idéer, hög teknisk kompetens och stora ambitioner. Nöjda och återkommande kunder har alltid varit ryggraden i Ventilators verksamhet. Att påstå att vi alltid arbetar långsiktigt känns därför inte som någon överdrift.

Dagens moderna Ventilator består av tre teknikenheter:

Ventilator Luftbehandling är ett ledande företag inom sitt affärsområde. Sven Romedahls revolutionerande uppfinning (mekanisk bostadsventilation) har utvecklats till dagens mer effektiva och flexibla ventilationslösningar som t ex FTX-ventilation. FTX ger en mycket mer kontrollerad tillförsel av tilluft och evakuering av frånluft. Eller VAV-system (Variable Air Volume) som skapar luftflöden, vilka kan regleras efter rumstemperatur, koldioxidhalt eller personnärvaro.

Ventilator Renrum har en lång och bred erfarenhet av rum med förhöjda renhetskrav inom olika branscher (sjukvård, elektronik- och läkemedelsindustrin m. fl.) och erbjuder byggnation av renrum, konsultation och produkter anpassade för renrum. Ventilator har en djup kunskap gällande GMP för läkemedelstillverkning och validering/kvalificering av renrum.

Ventilator Laboratorieinredning och skyddsventilation erbjuder helhetslösningar i form av produkter och tjänster till sjukvårds- och forskningsenheter och har stor vana av att arbeta tillsammans med kunden för att designa och konstruera den bästa lösningen för laboratorieverksamhet. I affärsområdet ingår också försäljning av laboratorieutrustning som säkerhetsbänkar, klimatskåp, klimatrum m m. Ventilator Labinredning och skyddsventilation flyttar verksamheten från Industri AB Ventilator till AD MediCal.
Samverkande entreprenader

Det primära i en fastighet i dag är installationerna. De fungerar bara optimalt om de installeras av människor i samverkan. Företagsgruppen Energivärden är vana att arbeta i samverkan mellan de olika företagens teknikområden och se till att kvalitet och leveranssäkerheten i ett uppdrag uppfylls.

Företagsgruppen Energivärden

Ventilator och dess tre teknikenheter ingår i Företagsgruppen Energivärden tillsammans med Styrvärden, Carls Elektriska och Carl Hansons Rör & Värme. Energivärden tillför administrativa stödfunktioner samt finansiering. Företagsgruppen Energivärden är verksamma i hela Storstockholm och består av ca 200 medarbetare.
Skolinredning

Frågor & svar

Hittade du inte svar på din fråga?

Offertförfrågan

Vänligen fyll i produkt och speciella önskemål så återkopplar vi till dig för en offert.