Referenser

Laboratorieinredning till S:t Eriks Ögonsjukhus!

Ventilator Lab har fått beställning på laboratorieinredning till S:t Eriks Ögonsjukhus som ska färdigställas i Hagastaden. Fastigheten kommer bli ett Eye Center of Exellence och ligga i direkt anslutning till Nya Karolinska Sjukhuset. De blivande lokalerna blir helt nybyggda, och utformas för att få specialanpassade lokaler som bättre möter dagens – och framtidens – patientbehov och arbetssätt. Byggnaden blir totalt på 42 000 kvm och beräknas vara färdigställd hösten 2020.

Ventilators uppdrag är att leverera och montera all inredning till laboratorier, operationssalar samt renrum. Projekteringen är genomförd och just nu pågår den första etappen som innebär leverans och montering av byggnadspåverkande inredning som t ex dragbänkar, dragskåp, diskbänkar m m. Den första etappen beräknas pågå till vårvintern 2020. Etapp två innebär montering av fast inredning i form av bänkar, väggskåp, underskåp m m.

– Vi har stor vana av att arbeta i den här miljön. Vi är stolta och glada över uppdraget och det är roligt att vi även fick förtroendet att leverera och montera inredningen till renrummen. Utmaningen med det här projektet är att få till en bra kommunikation mellan alla underentreprenörer. Det är ett samordningsprojekt och vi får inte gå i vägen för varandra. Den gemensamma logistiken är nyckeln till framgång, säger Yeliz Akdag, projektledare på Ventilator Labinredning och skyddsventilation.