S:T Eriks Ögonsjukhuset

Ventilator Lab inredde S:t Eriks Ögonsjukhus!

2020-06-30

Ventilator Lab levererat och monterat laboratorieinredning till S:t Eriks Ögonsjukhus som nu färdigställs i Hagastaden.

Fastigheten blir ett Eye Center of Exellence och ligger i direkt anslutning till Nya Karolinska Sjukhuset. Lokalerna är helt nybyggda, och utformade för att bättre möta dagens – och framtidens – patientbehov och arbetssätt. Byggnaden är totalt på 24 000 kvm och beräknas vara helt färdigställd hösten 2020.

Ventilator lab har stått för projektering av tillverkningsritningar, leverans och montering av byggnadspåverkande inredning som dragbänkar, dragskåp och diskbänkar. Men också av fast inredning som bänkar, väggskåp, underskåp m m.

Det som återstår av uppdraget är justeringar samt slutbesiktning.

-Ventilator Lab har levererat och monterat i tid, trots en del svårigheter i slutarbetet av ett så stort projekt som det här. Jag är nöjd med Ventilators insats i det nya Ögonsjukhuset, säger Erik Hirsch, projektledare för S:t Eriks Ögonsjukhus.

-Vi är stolta och glada över uppdraget och det var roligt att vi även fick förtroendet att leverera och montera inredningen till renrummen. Utmaningen med det här projektet var att få till en bra kommunikation mellan alla underentreprenörer. Det är ett samordningsprojekt och vi får inte gå i vägen för varandra. Den gemensamma logistiken är nyckeln till framgång, säger Yeliz Akdag, projektledare på Ventilator Labinredning och skyddsventilation.