Ventilator VD-bild

Välkommen Robert, Ny VD på Ventilator!

2023-12-19

Robert Widbäck är tillsatt som ny VD på Ventilator sedan den 1 december. Han kommer direkt från tjänsten som distriktschef inom ventilation på Gunnar Karlsen Sverige AB.

Robert har en gedigen bakgrund inom installationsbranschen. Han har i grunden läst till Civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning mot energisystem vid Kungliga Tekniska Högskolan. Efter examen drev han under 4 år framgångsrikt eget företag med inriktning mot entreprenader,  injustering och OVK-besiktningar. Han har utöver det en bakgrund på Hoist Energy och inte minst Bravida, där han under fyra år var avdelningschef för en större entreprenadavdelning inom VS. Med bred erfarenhet och kompetens inom både ventilation som VS, entreprenad som service blir Robert ett starkt nytillskott på Ventilator.

Hej Robert, vad var ditt första intryck när du klev innanför dörrarna på Ventilator?

Att här sitter det ett väldigt bra gäng arbetskompisar. Att trivas på jobbet är en förutsättning för att också lyckas med sina uppgifter. Det är också ett av mina mål här på Ventilator, att skapa ett bra och positivt arbetsklimat för alla. Jag förespråkar frihet under ansvar. Det innebär att jag följer upp men går inte in i detaljer. Själv hoppas jag också kunna bidra med både kompetens som god stämning.

Är det några andra områden du redan nu ser att Ventilator kan utveckla?

Servicedelen ska vi utveckla till ett viktigt affärsben framöver. Inom offentliga upphandlingar finns det också mycket att göra. Under 2024 ska vi få in några nya ramavtal. Det är ett annat av mina mål. I dag är det inte bara lägsta pris som gäller utan även mjuka värden som hållbarhet ger höga poäng i en upphandling.

Något annat du tänkt på

Att alla systerföretagen, Carl Hanssons Rör och Värme, Styrvärden, Energivärden och Carls Elektriska sitter i samma byggnad. Det skapar sammanhållning och ger en stark intern kommunikationskraft genom att informella möten kan ske direkt vid kaffeautomaten. Det här kommer bli bra!

Robert bor i Västerort med sambo, har tre barn och är gammal tävlingscyklist.