Energieffektiva luftbehandlingsaggregat till Heimdallgaraget!

2024-01-10

Fastighets AB Stettin renoverar och energieffektiviserar Heimdallgaraget på Vanadisvägen i Vasastan. Heimdallgaraget är på cirka 5 000 kvadratmeter med plats för 158 bilar (exklusive 12 MC-platser) och kommer när det är klart även att ha 36 stycken laddstationer samt en modern och energieffektiv belysning och ventilation.

Ventilator har luftbehandlingsuppdraget med fokus på energieffektivisering av garagets tre våningar.

Innan Ventilator tillsammans med byggaren tog bort de gamla aggregaten och större delen av de gamla kanalerna installerade de provisorisk luftbehandling till befintliga hyresgäster, lager och förråd.

Därefter drog de nya kanaler och installerade tre nya energieffektiva FTX-aggregat med roterande värmeväxlare som återvinner värmen ur frånluften. I praktiken kommer FTX-aggregaten återvinna värmeenergi från hela garaget. Aggregaten är behovsstyrda och luftflödet anpassas automatiskt efter antal människor, värme, koldioxidhalt med mera. 

Energieffektivt och miljövänligt.

-Garaget är nästan färdigbyggt och vi är nöjda med Ventilators insats. Deras montörer har gjort ett mycket bra arbete, säger Ronnie Ahtila, driftsamordnare/tekniskförvaltare på Fastighets AB Stettin.

Byggherre och beställare: Fastighets AB Stettin