Uppdragen i Slakthusområdet växer!

2023-10-05

Ventilators uppdrag för TL Bygg och Atrium Ljungberg i Slakthusområdet fortsätter nu med Hus 24. Tidigare har Ventilator genomfört luftbehandlingsentreprenader i Hus 40 och Hus 26.

Hus 26 och det nya uppdraget Hus 24 är båda en del av Slakthushallarna, en vacker jugendbyggnad byggd 1912. Hus 24 består av två plan med en källare. Markplanet kommer innehålla ytor för konserter och evenemang med scener,  dansgolv och barer. På övre plan finns barer, loger, personalrum, kontor och fläktrum. Teknikrummet är beläget i källaren.

De två husen är sammanlänkade via den ikoniska Förbindelsehallen och verksamheterna domineras av upplevelser i form av nattklubbar, barer, konsertlokaler och restauranger. I Hus 26, som innehåller flera restauranger, bestod installationen till en del av bl a svartplåt, rostfria kanaler och specialbyggda aggregat som Voltaire med hög värmeåtervinning.

– Det här är vårt tredje uppdrag för TL Bygg i Slakthusområdet och samarbetet har fungerat utmärkt. TL Bygg är lyhörda,     professionella och vi har en mycket bra kommunikation med dem, säger Dan Wallerman, projektledare på Ventilator. 

-Ventilator har vårt förtroende och nu när vi har startat med Hus 24 så förväntar jag mig att det uppdraget kommer fungera lika bra som det gjort i de två tidigare projekten. Vi har ett bra samarbete och känner oss trygga med dem, säger Emil Stahl, platschef på TL-Bygg.

Slakthusområdet i Stockholm utvecklas nu från ett industriområde till en ny stadsdel med stort fokus på mat, kultur och upplevelser. Kulturhistoriska byggnader bevaras och området kommer att innehålla en blandning av bostäder, arbetsplatser, restauranger, service, utbildning och kultur.

Byggherre: Atrium Ljungberg

Beställare: TL Bygg.

Illustration: Atrium Ljungberg