Totalentreprenad på luftbehandlingen i Järvastaden!

2024-04-23

Ventilator har totalentreprenad på luftbehandlingen när Skanska bygger 132 lägenheter i Järvastaden. 

På gränsen mellan Solna och Sundbyberg växer en helt nya stadsdel upp under namnet Järvastaden. I dag är mer än 3 000 lägenheter färdigställda med ca 9 000 boenden. När Järvastaden är färdigbyggd beräknas 15 000 människor bo i cirka 5 000 bostäder. Bebyggelsen är varierad med både höga och låga hus, flerbostadshus, radhus och parhus. Järvastaden bjuder på spännande arkitektur med moderna, gröna och smarta lösningar.

Brf. Kaprifolen som är Ventilators projekt är ett niovåningshus med garage samt fyra trapphus. De 132 bostadsrättslägenheterna är fördelade på ett rum och kök upp till fem rum och kök. Läget för Brf. Kaprifolen anses vara Järvastadens bästa.

Ventilator installerar FTX-ventilation och de två aggregaten är placerade i garaget. De har gjutit in kanaler, byggt fläktrum, dragit schakt och kanaler. I dag är två trapphus färdigställda och två återstår. Hela projektet för Ventilators del beräknas vara klart under oktober 2024.

Nu är vi i slutfasen av det här projektet och med Ventilator har allt fungerat utmärkt. Bra utförande, bra uppföljning och bra kommunikation oss emellan, säger Olof Lindberg, produktionschef på Skanska Sverige.

Vi har jobbat med Skanska Hus tidigare, bland annat med Täby Park. Det är ordning och reda på Skanska och slutresultatet blir som det är tänkt. Det passar oss på Ventilator bra. Byggnaden har olika energibesparingskrav och våra krav på energibesparing uppfyller vi, säger Anders Hillerback, projektledare på Ventilator.

Bild: Skanska Sverige