Nytt uppdrag åt M3 Bygg!

2024-04-23

Ventilator har luftbehandlingsentreprenaden när M3 Bygg totalrenoverar 199 lägenheter åt Sollentunahem. 

För M3 Bygg är det en omfattande entreprenad som innehåller allt från markarbete med ledningsdragning till renovering av befintliga byggnader och förbättring av utomhusmiljöer, bostadskomplement och andra utrymmen.

Ventilators uppdrag innefattar totalt sex hus. Husen är så kallade lamellhus med krypgrund, tre våningar höga inklusive vindsplan. Det finns även ett källarplan som inrymmer skyddsrum och förråd. Utöver bostadshusen hör tre komplementbyggnader till fastigheten. Dessa fungerar som tvättstuga, och undercentraler.

I uppdraget ingår att byta ut de gamla luftbehandlingssystemen mot FX-system. Ventilator sätter in tolv nya aggregat, två stycken aggregat till varje hus. De placeras i husens vindsutrymmen. Nya imkanaler och nya kökskåpor installeras. Till det dras ventilation i tre nybyggda tvättstugor.

-Ventilator vet vad de gör och är kommunikativa. Jag får gehör för mina tankar och åsikter. Om en månad är vi klara med första huset, därefter får vi en positiv upprepningseffekt när vi går i gång på de övriga fem husen. Uppdraget pågår fram till sommaren 2026, säger Mischa Lindberg-Thulin, Projektchef på M3 Bygg.

– I och med att byggnaderna är mer eller mindre identiska så vet vi exakt hur vi ska öka effektiviteten ytterligare när vi är klara med det första huset. Jag har arbetat med M3 Bygg tidigare i olika projekt. En bra uppdragsgivare, professionell och kompetent, säger Fredrik Walldie, Projektledare på Ventilator.