Renrum

Ventilator bygger renrum åt Valneva!

Ventilator har fått i uppdrag att bygga 600 kvm Renrum när Valneva Sweden AB öppnar verksamhet i den gamla postterminalen i Tomteboda, Solna. Renrummen ska bl a användas för att fylla vialer med COVID 19-vaccin och koleravaccinet (Dukoral). För Ventilators del är uppdraget en helhetslösning som går från projektering till produktion och validering.

Byggnationen tar plats i den stora hall där man förr lastade tågvagnar med post. En miljö som erbjuder en unik arkitektur, takhöjd och stora ytor. Där kommer det också att etableras en modern och helintegrerad produktionslinje med högsta kapacitet. I de nya lokalerna sker också packning av vaccin för vidare distribution. 

När allt är klart har Valneva Sweden AB tillgång till 4 000 kvm varav 600 består av renrum i klass B och klass C.

-Vi är glada över det stora förtroende vi fått av vår kund. Vår utmaningar är den korta ledtiden och att inte ha någon negativ påverkan på den unika byggnaden. Alla steg måste säkerställas med stor noggrannhet. Projekteringen genomförde vi i slutet av förra året och just nu har vi startat produktionen. Till sommaren är uppdraget slutfört. Vi har genomfört liknande uppdrag med moderna produktionslinjer tidigare, bl a åt Octapharma, säger Roland Lindblom, projektledare på Ventilator.

Offertförfrågan

Vänligen fyll i produkt och speciella önskemål så återkopplar vi till dig för en offert.