XaarJet – renrum i ISO klass 7

XaarJet – renrum i ISO klass 7

Produktionen har tidigare legat i England men när den flyttades till Sverige 2013 behövde behövde XaarJet AB bygga ut sina befintliga lokaler för produktion.Ombyggnad samt tillbyggnad omfattade totalt ca 245 kvm och genomfördes under 2013. Tillverkningen av bläckstråleskrivarhuvuden sker i rum med förhöjd renhetsgrad.

Ventilator Renrum fick totalentreprenad på uppdraget vilket innebar att projektera och bygga ett renrum i ISO klass 7 samt att ansvara för övriga installationer som ny ventilation, el, rör samt system för sprinkler, trycklyft och gas.

Uppdraget genomfördes på rekordfart för att inte Xaarjet skulle tappa sin produktionstakt.

-Vi gjorde det omöjliga möjligt genom att lyckas genomföra hela projektet, från design och projektering till byggnation av renrummet, på sju veckor. Sammanlagt hade vi nitton montörer på plats samtidigt. Vi har jobbat med Xaarjet sedan 2003 med olika projekt. Bernt Karlsson, Enhetschef, Ventilator AB

– Ventilator har tidigare genom åren genomfört flera projekt som vi varit väldigt nöja med, både pris- och kvalitetsmässigt. Vi vet att Ventilator Renrum levererar rätt kvalitet inom rätt tidsram. Det här sista renrummet byggdes oerhört snabbt. Från upphandling till färdigt renrum på mindre än två månader. Allt fungerade väldigt bra och det var roligt att se att renrummet stod klart exakt den dagen vi planerat. Vi är fantastiskt nöjda med Ventilator Renrums insats. Thomas Bervenmark, Fastighetsansvarig, XaarJet AB.

 

Beställare: XaarJet AB
Byggherre: XaarJet AB

Offertförfrågan

Vänligen fyll i produkt och speciella önskemål så återkopplar vi till dig för en offert.