Stenhagsskolan

Projektet gällde ombyggnad- och tillbyggnad av Stendalsskolan i Akalla, nordvästra Stockholm. Skolan är byggd 1976, tillbyggd 2001, men var nu sliten och skulle samtidigt rymma fler elever än tidigare. Det behövdes en total ombyggnad samt en tillbyggnad i form av ytterligare ett våningsplan. I projektet ingick även uppförandet av ett nytt idrottshus.

Ventilationsentreprenaden avsåg 3.400 kvm i huvudbyggnaden och 2.600 kvm på nybyggd yta.

Ventilators uppdrag var att modernisera och förbättra ventilationen i det befintliga skolhuset samt nyinstallation i idrottshus och tillbyggnad.

-Det var ett trevligt uppdrag och kommunikationen fungerade väldigt bra med både SISAB och PEAB. Skolhuset och gymnastiksalen var i princip helt urblåsta och vi installerade allt nytt och i tid. Sammantaget var det en omfattande renovering och tillbyggnad. Det roligaste med projektet var ändå att se hur glada eleverna var när de kom tillbaka och såg resultatet i sin gamla skola.

Peter Brislöv, projektledare, Ventilator AB

-Projektet genomsyrades av bra stämning från dag ett till avslut. Positivt var att alla samtal och diskussioner med Ventilator var produktiva. De ville verkligen göra sitt bästa. Vi är nöjda med Ventilators insats och det fruktsamma samarbete vi hade med dem.

Peter Lundgren, platschef, Peab Sverige AB

 

Beställare: SISAB.

Byggherre: PEAB.