Om företaget

Vi har satsat på att vara en tillräckligt stor aktör, och med kompetens och resurser för att vara ett seriöst alternativ på alla typer av entreprenader i regionen.

Vi har däremot ingen ambition att låta omsättningsvolym gå före kvalitet, kontroll och trivsel. Att vi har kompetens och resurser för att klara våra åtaganden är väl självklart, men vi är extra stolta över att kunna erbjuda följande:
– Egen teknikenhet för att hantera funktionsåtaganden på bästa sätt.
– Privat och stabil ägare
– Egen stab av anställda montörer
– Spetskompetens inom renrumsteknologi
– 80 år i branschen
– Möjlighet till samordnade installationer inom Luft, VS och styr

Affärsidé och Vision

Vår affärsidé
Att med högkvalitet installera och serva luftbehandlingsanläggningar enligt varje kunds specifika behov – samt att alltid erbjuda dig som kund ett bättre alternativ.
Vår vision
Vi vill vara våra kunders förstaval när det gäller frisk luft.

Några av våra referensprojekt

Bostäder
På Bagartorpssringen genomförde Ventilator ett uppmärksammat energiprojekt som övervakades av KTH. Ventilator installerade FTX-system som förser de 92 lägenheterna med förvärmd, filtrerad tilluft. Mätresultaten var mycket lyckade.
Beställare: Signalisten Fastighetsbolag.

Sjukhus
På St:Görans sjukhus genomförde Ventilator utbyte av aggregat samt styr- och övervakningssystem. Ventilator stod eneralentreprenör för helaprojektet.
Beställare: Locum.

Köpcentrum
Sollentuna Centrum är ett Sveriges största köpcentrum. Ventilator byggde om och till hela luftbehandlingsanläggningen på totalentreprenad. Projektet genomfördes med alla butiker öppna. Beställare: NCC

Kontor
Ericssons huvudkontor byggdes om i tre etapper. Totalt rörde det sig om 35 000 kvm. Ventilator genomförde hela ventilationsentreprenaden utan att störa det vanliga kontorsarbetet.
Beställare: JM.

Renrum
Isconova är ett utvecklings- forskningsföretag som tillverkar adjuvansprodukter som påverkar kroppens immunförsvar positivt. Ventilator projekterade och byggde Insconovas nya renrum på 120 kvm i GPM och ISO klass 7.
Beställare: Isconova.

Historik

De starka idéerna är Ventilator i ett nötskal. Tack vare bärande idéer och hög teknisk kompetens har Ventilator i åttio år överlevt och utvecklats i en extremt konkurrensutsatt bransch. Nöjda och återkommande kunder har alltid varit ryggraden i vår verksamhet.

Ventilator fick 1931 en rivstart när Sven Romedahl utvecklade den mekaniska bostadsventilationen. Uppfinningen revolutionerade och rationaliserade bostadsbyggandet. Lägg sedan till starka idéer kring begreppet energibesparing innan begreppet ens fanns, så ser ni att grundstenarna i företaget fortfarande är desamma.

Idag är Ventilator fortfarande ett ledande företag inom luftbehandling och arbetar självklart framgångsrikt med energibesparingssystem, ofta som helhetslösningar med övriga installationsdiscipliner.

Långsiktighet och finansiell styrka – trygghet för kunden!

Ventilator ingår i företagsgruppen Energivärden som är verksamma i hela Storstockholm.
Företagsgruppen har tillsammans ca 150 anställda och omsätter ca 300 Mkr 2008.
Företagsgruppen Energivärden tillför administrativa stödfunktioner samt finansiering.